СА ГОНДОЛОМ НА ЗЛАТИБОРУ ОТВОРЕН ПУТ У ЕВРОПУ

ЗЛАТИБОР  -Директорица  ЈП “Гондола” Златибор Бојана Божанић изјавила је да радови на овом великом пројекту брзо напредују и да је у току изградња међустанице  на Рибничком језеру, након чега следи развлачење ии уплитање сајле  што ће бити велики изазов за компанију “Амиго” која је носилац тог дијела посла.

“Послије свих проблема и административне и друге природе можемо с поносом рећи да ћемо се коначно до краја године возити гондолом, ” рекла је Божанићева.

Она је још једном истакла да је вриједност пројекта 13 милиона евра и да су сва средства обезбјеђена из буџета општине Чајетина .

Бојана Божанић

“Сматрам да смо учинили велику ствар и да смо добро уложили средства која ће сигурно многоструко да се врате. Оно што смо ми сада поставили ка основу, завршили комплетну процедуру и приводимо крају радове, представљаће базу на коју ће се све остале активности којима ће се бавити ЈП „Голд гондола Златибор“, наслањати, ” истакла је Божанићева .

Према њеним ријечима осим сталне дјелатности превоза путника  предузеће ће се бавити и другим активностима везаним за туризам златне планине.

“Бавићемо се рекламом, користићемо наш простор за рекламирање наших сарадника и за промоцију Златибора. Уредићемо простор на почетној, међустаници и завршној станици, за које је протеклих година документација припремљена, делимично и усвојена, а нешто се управо сада усваја. Све ово је јако важно као предуслов за даље послове  које ћемо након овог добијања последње дозволе моћи да радимо. Мислим  да ће бити велики изазов за све нас, не само за запослене у ЈП „Голд гондола Златибор“, већ и за општину и сва друга наша партнерска предузећа, наше сараднике, хотелијере, угоститеље, агенције,” нагласисла је Божанићева .

Божанићева каже да ће Златибор са Гондолом и са пратећим садржајима  подићи на  виши ниво туризма Европе и свијета.

” Очекујем да ће и планирана национална инфраструктура, ауто-пут, близина аеродрома кји ће у блиском периоду профункционисати коко би туристима из иностранства могли лакше да дођу на Златибор. Сигурна сам да ће будући пројекти са Гондолом као окосницом  допринети остварењу циља да у наредних седам до десет година имамо милион туриста и 10 милиона ноћења годишње, ” закључила је Божанићева .

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...