КРСТИЋ СПАСИО КИНЕСКЕ ДРЖАВЉАНЕ

Два држављанина Републике Кине, Хингуи Ванг и Јудни Гуо, који су се изгубили у туристичком обиласку источног дијела Републике Српске и западног дијела Србије, пронађени су 15 км дубоко у шуми близу босанско-српске границе.

Овој акцији вишеградске полиције придружио се и начелник Спасилачког центра Србије, Војкан Крстић који је уз најсавременију опрему за спашавање коју Центар посједује, успио да пронађе нестале Кинезе.

“ На основу посљедњих информација којим смо располагали, израчунао сам брзину њиховог кретања, претражили смо терен и убрзо пронашли исцрпљене и изгладњеле туристе “ изјавио је Крстић који је познат по својим хуманитарним акцијама.

Крстић је додао да је и мисија Спасилачког Центра помоћ људима у невољи која не би била могућа без најсавременије опреме за брдско-планинске услове карактеристичне за ово поднебље.

Држављани Кине су пронађени три километра даље од њиховог возила које је бичо заглављено у блату.

Спасиоци на лицу мјеста

Указана им је помоћ у најближем селу Вељи Луг гдје су добили освјежење и храну, а одатле су пребачени у станицу полиције у Вишеграду одакле ће безбједно наставити своје путовање.

М. СИМАНИЋ

Прочитајте и...