ЧУДАН НАТПИС НА БУКОВОМ ДРВЕТУ

Ангел Марић из вишеградског насеља Бан Поље био је изненађен кад је цијепајући дрва у једном комаду открио нека чудна слова и бројеве. Брзо је расцијепио и други ћок и изненађење је било још веће. На расцијепљеној половини био је наставак чудног натписа .

Дана Марић

„ Пуче ћок као леденица по средини, паде на снијег и видим нешто на њему пише. Слова и бројеви. Би ми чудно. Расцијепим други оно исто као да су слова урађена пирографијом или угријаном жицом. Распознају се и бројеви 85. Било је занимљиво и сачувах то, „ каже Марић.

Његова мајка Дана, која је превалила осамдесету, каже да се овако нешто њој и њенима никад није догодило и за то има своје објашњење.

„За осам деценија живота ми се ово није догодило. Ово је неко предсказање и има неку симболику, вјерујем у то. Ово ћу лијепо да прелакирам и чувам у кући, „ каже старица држећи комад буковог дрвета с натписом.

Инжењер шумарства Рајко Никитовић оцјењује да је то нормала појава и на су натпис на дрвену док је још било младо написали чобани с тим што су га претходно отесали и изарњали.

„Ништа необично јер је највјероватније да је на стаблу док је било младо неки чобаним вертикално написао ова слова и бројеве који су њему нешто значили. То је урађено на отесаном стаблу а касније је то са стране зарасло и тако је и сачувано, „ каже Никитовић

Ангел Марић

Било како било пред кућу Марићевих у Вишеграду сваки дан долазе комшије и пријатељи да виде чудо у буковом дрвету.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...