ХРАБРИ МОМЦИ МОТОЦИКЛИСТИ БРАЋА ЋАЈИЋ

РОГАТИЦА – Рогатица је град који је одавно познат по одржавању мото-такмичења на природно измоделираној стази за ову намјену на којој се одвијају и републичка и државна надметања мотоциклиста.

Можда захваљујући стазу и оном што су на њој гледали ова варошица је изродила и двојицу спортиста возача мотоцикала браћу Ћајић, тринаестогодишњег Михаила и деветогодишњег Вука који су успјесима на такмичењима у БиХ, Републици Српској па и Србији пронијела славу града на Ракитници.

Ћајићи на тренингу

Михаило ће ове године од свог оца Мирослава добити на поклон и нови мотор и такмичиће се убудуће у класи М-ИКС ЈУНИОР.

„Досад сам се такмичио у М-ИКС 85, то је класа на моторима од 85 кубика . Највећи успјех сам постигао а то је друго мјесто на шампионату Србије ове године . Досад сам освојио много медаља на разним мото-кросевима и тркама а то су , углавном, трећа и друга мјеста а за прво ћу се тек изборити, „ каже Михаило Ћајић.

Он је учествовао и на овогодишњем мото- кросу у Рогатици који организује Ауто-мото друштво из овог града.

„На несрећу у брзини сам ударио у рампу у првој трци па сам се пласирао на четврто мјесто а у другој трци сам се окитио бронзаном медаљом, „ хвали се млади мотоциклиста.

Његов мали брат Вук као да се од рођења сродио са мотором. По угледу на оца и брата и он је заволио брзог  двоточкаша и за њега кажу да  храбро и одлучно вози у односу на своје вршњаке из те категорије.

„Највећи мој успјех је златна медаља на мото-кросу у Рогатици а освајао сам и друго и треће мјесто, „прича млади такмичар.

Он о објашњава да се на такмичењима стартује другом брзином и онда на равном шалта из једне у другу.

„Ако на вријеме  не стиснем квачило кад полазим може ми се мотор угасити а то је срамота за такмичара, „ каже дјечак са кацигом на глави  за управљачем мотора.

На питање ко финансира њихове спортске успјехе  обојица углас одговарају.

„Моја отац, он нам је златни спонзор“, каже Михаило.

„Мој тата, златни спонзор, „ додаје Вук.

Пред камером

А тата Мирослав истиче да је то захтијеван и скуп спорт.

„Скупи су тренинзи и припреме, скупи мотори и одласци на трке али мојој породици није тешко да сноси све трошкове а имамо и неке спонзоре као што су рогатички привредници и Ауто-мото друштво „Рогатица“. Ти људи и удружења  виде будуће асове у овим перспективним дјечацима  и желе да нам помогну, вели Ћајић.

Ћајић напомиње да је Рогатица одувијек била позната по мото-спорту и да је први пут да послије отаџбинског рата има у њему своје представнике .

„ А можда и први пут у историји да град има такмичаре на мото-кросу у професионалним класама, „ наглашава отац двојице моториста.

Очева подршка

Лијепо је видјети ове дјечаке, заљубљенике у моторе како тренирају на равном травнатом дјелу стазе код градског стадиона.

Не жале се да је напорно иако њихов отац тврди да на сваком такмичењу у току трке смршају по два килограма.

Љети тренирају, возе моторе, по два три пута седмично а и зими користе лијепо вријеме да изађу да упале своје омиљене двоточкаше.

Веле да их њихови вршњаци не разумију јер се они баве другим спортовима.

Сазнајемо да су се неки мото-клубови из Србије интересовали да младе мотористе из Рогатице.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...