СТАРЈЕШИНСТВО ТАСИЋА ОДЛУЧИЛО – НАСТАВИТИ РАДОВЕ ОКО ЦРКВЕ БРВНАРЕ У БИЈЕЛОЈ

ВИШЕГРАД – „ И 11.Сабор  Тасића и осталих фамилија које су живјеле или живе у селу Бијела код Вишеграда, који је одржан 27.јула,  протекао је у најбољем реду, организација је била на нивоу а програмски садржаји су и ове године проширени, „оцјењено је  јуче на састанку Старјешинства ове фамилије.

С обзиром да је све више домаћина који са породицом долазе на саборовање донешена је одлука да се прошири настрешица и направе нове софре .

Црква брвнара у селу Бијела

Одлучено је да се до зиме постави столарија и „мртва“ плоча на незавршеном објекту Тасијиног конака као би се овај дио ставио у функцију и користио у зимским мјесецима за састанке и друге догађаје.

Према плановима у овом простору ће бити Музеј Тасића .

Договорено је да се са, након постављања још  једног или два струба за струју, освјетли црква и порта за што су рефлектори већ обезбјеђени.

Донешена је и одлука да се оснује Омладина Сабора Тасића,  како би се остварило више иницијатива за унапређење рада сабораша, Старјешинства и укупне организације завршетка изградње  објеката у порти храма и побољшања културно-забавног и спортског програма.

Предложено је да и омладина Тасића има свој мини-сабор са посебним програмом.

Речено је да је у току израда грба фамилије Тасић.

Извршене су и припреме за прославуу крсне славе храма Нерукотвореног лика Исуса Христа 29.августа.

Домаћини славе ове године биће Маријана Тасић Ђокић и Александар Ђокић.

Старјешинстрво је позвало Тасиће и остале фамилије као и добротворе да помогну  средствима, личним радом, новим идејама  и на друге начине како би се комплекс око храма Христа Спаситеља, цркве брвнаре, у Бијелој завршио.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...