СЛАВКО МРШЕВИЋ ПОНОВО У ШКОЛИ

“Срећан сам”.

У само ову једну ријеч уткане су све наде, жеље, и снови, снивани три године дјечака Славка Мршевића из Рудог, особе са благим обликом аутизма , када је пред школом, чија су врата досад само за њега била закључана, пао у загрљај другова и другарица а у своју некадашњу учионицу је не ушао, него утрчао.

Резултат је ово борбе Славкових родитеља , другова, шире јавности а посебно појединих медија , који су вјеровали да ће дјечак побједити школску бирократију и омогућити ученику право нашколовање , што је потврдио и Основни суд у Вишеграду наложивши садашњем директору Татомиру Елезу и Школском одбору Средњошколског центра Рудо да га врати на наставу.

Трком до школе

Одлуку о повратку Мршевића донијело је и Министарство просвјете и клутуре РС које је омогућило да се до краја школске године ученик дружи на настави са својим друговима у учионици.

“Славко је наш дуг био и остао и вријеме је коначно да се врати међу нас и у нашу учионицу, ” рекла је његова другарица из школске клупе Исидора Бајић.

Славко ће по одлуци министарстве имати и прилику да ванредно полаже разредне испите   и буде на матури са својим вршњацима.

“Обући ћу свечано одијело и бити на том весељу са мојим друговима и другарицама”, рекао је Славко новинарима.

Поново са вршњацима из разреда

Велики борац за правду и истину о свом сину Ненад Мршевић који је са супругом дошао да увеличча Славкову радост поновног повратка у школске клупе каже да су му осјећања помјешана.

“С једне стране ми је драго што се то десило што ми се син вратио на наставу  с друге стране ми је криво да је морало да прође три године да се ово деси, ” додао је Мршевић.

То је чекао три године

Јавни заступник породице Мршевић Бојан Бајић каже да битка још није завршена јер се очекује реакција дијела  наставног особља које је досад чинило све да он не похађа наставу.

“Срећа је да смо наишли на нову министрицу која није хтјела да носи овај тежак терет  на леђима па је одобрила да се Славко врати у школу, ” истиче Бајић.

Окружно јавно тужилаштво  у Вишеграду је против осам професора, педагога и бившег директора средње школе у Рудом Бранка Папића у случају Мршевић покренуло кривични поступак који је у току у Основном суду у Вишеграду.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...