ПОСТИГАО ЈЕ СВЕ ШТО ЧОВЈЕК У ЖИВОТУ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ

На Његошевом тргу, испред храма Цара Лазара у комплексу Андрићграда у Вишеграду данас је одржан комеморативни скуп преминулом љекару Александру Фулурији.

„Кажу да је прави човјек у животу онај који сагради кућу, оснује породицу , ишколује дјецу и буде поштен међу људима и тако сачува образ себи, својим прецима и својим потомцима а он се наставио у својим успјешним синовима,“ рекао је на комеморацији професор, друг и пријатељ Александра Фулурије Славко Топаловић.

Министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекослав Петричевић је рекао да је Александра упамтио као умјереног, стрпљивог и изузетног човјека у сваком смислу те ријечи.

„ Предано је радио на позицији члана Предсједништва НДП и врло стручно на пословимаза који су га грађани изабрали а то је народни посланик, „ додао је Петричевић.

У име породице од Александра се опростио млађи син Бранко који истакао да се величина једног човјека  огледа у броју других живота којих се он дотакао и промијенио на боље.

„Намa његовој дјеци јеј у аманет оставио изузетно тежак задатак да покушамо да достигнемо људске величине до којих је он досегао и да са достојанством и поштовањем носимо његово презиме, „ нагласио је Бранко Фулурија.

Након комеморативног скупа парастос је одржан у храму Светог Цара Лазара у Вишеграду а Фулурија је сахрањен на градском гобљу у Косову пољу.

Фулурија је био признати љекар, спортски радник, одборник у Скупштини општине Вишеград, посланик у Народној скупштини Републике Српске и успјешан привредник и туристички радник.

Комеморацији су присуствовали и посланици у Народној  скупштини РС Миладин Станић, Љубиша Крунић, Алкесандра Главаш, Небојша Вукановић и многи други.

Прочитајте и...