ОЗИДАН СПРАТ ТАСИЈИНОГ КОНАКА

Чланови Грађевинске секције Српског соколског друштва“ Соко“ завршили су данас зидање и поставили серклаж на Тасијин конак који се гради у порти цркве брвнаре посвећене Нерукотвореном лику Исуса Христа у селу Бијела / Тасићи/ код Вишеграда.

Радови су у рекордном року окончани након што је шлепер блокова донирао Радојица Тасић са синовима из Ћуприје.

У току радова

Старјешинство Братства Тасић позвало је још једном братственике Тасића и осталих фамилија које су живјеле или живе у селу Бијела, као и остале добротворе ,  да новчано помогну како би се обезбједила средства за набавку грађе и осталог материјала за кровну конструкцију.

Уколико се сакупи довољно новца планирано је да се укрови конак до зиме чије су димензије 10 у 11 метара а у њему ће се налазити трепезарија или народни дом, просторије за монахе, Музеј  Тасића и соба за смјештај опреме православног радија.

Апелу Старјешинства Тасића одмах су се одазвала браћа Милош и Момир Тасић / Миливојеви/ као и Милошев син Слободан који су донирали дио средстава за куповину грађе за кров.

Чека укровљење

Поводом завршетка данашњих радова Дарко /Савов/ Тасић је обезбједио ручак за мајсторе.

Сабор Тасића, 12. по реду планиран је последње суботре у јулу ( 25. јула) уколико мјере у борби короне то додзволе а крсна слава храма Нерукотворени лик Исуса Христа је на овај празник у суботу 29.августа. Домаћин славе биће ове године Радоје Тасић.

В.В.

Прочитајте и...