НОВО У `ВИШЕГРАДСКИМ ВИЈЕСТИМА`

Вјерни читаоци портала `Вишеградске вијести` имаће убудуће прилику да скоро сваки дан читају занимљиве текстове које је аутор Радоје Тасић објављивао у дневној штампи прије рата  а тичу се тадашњих актуелних збивања у Вишеграду и околини.

Тиме ће се стећи реалнија слика о ономе шта се дешавало у вишеградској општини из области привреде, културе и спорта. Старији да се подсјете а млађи да сазнају нешто ново

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗГРАДЊУ  ХЕ `ВИШЕГРАД`

ВИШЕГРАД – Крајем августа 1983.године почеле су припреме за изградњу прве босанскохерцеговачке хидроелектране на Дрини на 2,5 километара узводно од Вишеград.

Текст у Вечерњим новинама

Припреме су се односиле на изградњу новог далековода до градилишта, измијештања дијела пута Вишеград –Устипрача и рјешавање имовинско правних односа са власницима земљишта које ће потопити акумулационо језеро на 934 хектара. У тексу у сарајевским `Вечерњим новинама`новинар Радоје Тасић је  наведео  да ће градња Хидроелектране `Вишеград`  трајати пет година и да ће кад све буде завршено производити годишње милијарду и 108 милиона киловат сати електричне енергије.

Те године започета је и изградња насеља за раднике у Незуцима и на бившем стадиону на Бикавцу

В.В.

Прочитајте и...