МОДЕЛИРА ПРИБОР ЗА ЈЕЛО ЗА ДЈЕЦУ

ФОЧА – „Ово што радим, заиста волим. Предам се овом хобију безрезервно, искључим се, често из не баш ружичасте стварности , пуштим машти на вољу која истовремено у мени пробуди умјетнички порив и стварам оно што дјеца воле „, каже Бранка Кулић из Фоче.

Она каже да се, уствари бави класичним  моделирањем.

„Бавим се израдом уникатног прибора за јело за дјецу и за одрасле, правим га  од полинерне глине која се након обраде фигуре, исписаног слова или рељефа пече и тако се добија тврда пластична маса. Такви предмети се нормално користе и перу без бојазни да ће апликације отпасти „ објашњава Кулићева.

Бранка Кулић са дијелом својих производа

Сви Бранкини радови који осим употребне имају и умјетничку вриједност су уникати, ни један није исти.   То им даје посебно драж и драгоцјеност.

„Првенствено израђеујем прибор за дјецу са омиљеним цртаним ликовима. Пред новогодишње и божићне празнике стварам и кугле за јелку које се састоје од имена дјетета и малих свјетлуцавих куглица у њима. Бавим се и декупажом посебно и креирању кутија у које најчешће пакујем одређене производе који се дарују  драгим особама, „ прича Кулићева.

Ова вриједна жена, мајка двоје дјеце, је како каже, брзо свјештила занатски дио јер, према оцјени купаца,  предмети одишу и квалитетом , а то су препознали и родитељи и њихова дјеца која воле да имају несвакидашње шоље за бијелу кафу, своје ћасе и тањириће али и виљушке и кашике са рељефом омиљених ликова из цртаних филмова и народних бајки. А посебно са личним именима.

Уа малој радионици у Бранкином стану влада посебна скоро празнична атмосфера кад се моделира неки предмет.

Бранкин ручни рад

Тишину прекид само звук телефона јер је неко тог тренутка наручио комплет прибора за јело као поклон за рођендан.

Најчешћи купци су из Бања Луке, Фоче и околних градова.

Бранка Кулић је радник општинских органа праве у граду на Дрини и Ћехотини . Вели и то да од хобија има и корист јер од продаје предмета побољшава кућни буџет.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...