МИТРОПОЛИТ ХРИЗОСТОМ БЛАГОСЛОВИО ПОЧЕТАК ОДСЛИКАВАЊА ХРАМА И РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ЗВОНИКА У КОМПЛЕКСУ АНДРИЋГРАДА

ВИШЕГРАД – Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом  приликом посјете Вишеграду дао је благослов да може почети одсликавање  олтарске апсиде и олтара  храма Светог цара Лазара у комплексу Андрићграда, потврђено је на сајту митрополије.

Разговори о пројектима

Митрополит је одредио и мјесто градње будућег звоника храма  и благословио почетак радова на овом пројекту.

Он је прегледао уградњу капитола на носивим стубовима  централне куполе храма  и био задовољан извођењем радова и избором круне стуба. За капитол са свим трошковима обезбјеђено је 18.000 КМ.

У наставку посјете Вишеграду митрополит Хризостом је са ликовним умјетником Бранком Никитовићем  разговарао о организацији умјетничке ликовне колоније  посвећене обиљежавању  500 година горажданске штампарије .

Одређивање мјеста за звоник

Било је ријечи и о Свечаној духовној академији  посвећеној  800  година аутокефалности Српске православне цркве која ће бити одржана у комплексу Андрићград  у јуна 2019.године.

Митрополита су дочекали архијерејски намјесник вишегрдско- гораждански  протојереј ставрофор  Александар Топаловић и старјешина храма  протојереј ставрофор  Драган Вукотић.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...