ЛУКА МИТРОВИЋ ПРВИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ РАЧУНОВОДСТВА

Лука Марковић, ученик четвртог разреда Средње школе “Иво Андрић” у Вишеграду побиједио је на републичком такмичењу из књиговодства у категорији завршних разреда које је одржано на Економском факултету у Бања Луци.

Овај успјех постигнут је у веома јакој конкуренцији од 30 такмичара.

Лука Марковић

“Било је  више задатака од тога књижење пословних промјена као и десет питања из теорије. Професорица Стојанка Топаловић и ја вјежбали смо задатке по једном седмично и то оне који су долазили претходних година и прешли градиво од првог до четвртог разреда, тако да нас ништа није могло изненадити, ” рекао је Марковић.

Професорица Топаловић каже да је Лука изузетан ученик, добар човјек и друг у разреду.

На часу рачуноводства

” Још од првог разреда сам уочила његово интересовање за мој предмет књиговодство али он једнако показје добре резултате и из осталих предмета што могу да потврде сви професори . А овај успјех је доказ да Лука има посебне способности и да је пред њим још доста награда, ” рекла је Топаловићева.

 Лукини другови и другарице кажу да нису изненађени освајањем првог мјеста њиховог друга јер се он темељито и систематски припрема за свако такмичење али и за  пропитивање професора.

 Вриједном и одличном вишеградском средњошколцу  припала је и награда за прво мјесто у износу од 500 КМ, коју додјељује Савез рачуновођа РС и лист “Финрар” а са 250 КМ награђен је и његов ментор професорица Стојана Топаловић.

Лукини другови и другарице

Директор Средње школе “Иво АНдрић” Дивна Васић  каже да је поносна на успјех ученика Марковића  додајући да школа има још доста ђака који нижу побједе на регионалним такмичењима из појединих предмета.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...