КЛИЗИШТЕ НА ПУТУ ГОРАЖДЕ – ЧАЈНИЧЕ

Због топљења снијега и порозног земљишта на регионалном путу Горажде-Чајниче-Пљевља, на два километра прије града под Цицељом, у мјесту Луке појавило се  велико клизишта које је на дужини од стотињак метара у амбис одвукло једну коловозну траку.

Сабораћај се на овој дионици одвија полако а возачи опрезно обилазе клизиште бојећи се да земља поново не крене.

Пола пута клизи у провалију

Општинскси саобраћајни инспектор Момир Драгаш каже да је општина интервинисала одмах након што је земља почела да клизи тако да је врло брзо на лицу мјеста био републички саобраћајни инспектор.

„Били су ту  и стручњаи  из Путева Републике Српске који су донијели одлуку о хитној санацији оштећеног дијала саобраћајнице а касније ће се  пројектом  коначно ријешење овог проблема, „ додао је Драгаш.

Ова саобраћајница подложна је сталним клизиштима и то на више мјеста. Грађани овог градића траже хитну интервенцију јер алтернативног пута, ако се овај у потпуности прекине, уопштине немају.

Оштећен регионални пут

„ У случају прекида овог пута град нема никакав алтернативни па би дио грађана ове општине  био отсјечен од свијета „ истиче Младен Јањић, начелник Одјељења за општу управу и финансије.

Клизиште се појавило и на дијелу регионалног пута на 4,5 километара од Чајнича али са мањим оштећењем коловоза.

Р. ТАСИЋ

Прочитајте и...