БИЛИЋ ПОБЈЕДНИК ШАХОВСКОГ ТУРНИРА „ДУЛЕ МИШКОВИЋ“

ВИШЕГРАД – Фиде мајстор Владимир Билић побједник је 17 меморијалног шаховског турнира „Душко Дуле Мишковић“ који је данас одржан у Вишеграду и на коме је учсетвовало 25 шахиста.

Друго мјесто припало је Милошу Влатковићу  а треће Божу Марићу, обијица из Требиња.

„Пресрећан сам што сам први а девет пута сам побиједио на овом турниру. Задовољан сам и организацијом и одзивом играча с обзиром на временске непогоде. Мислим да је турнир протекао у пријатељској и такмичарској атмосвери о чему говоре и утисци шахиста, „ рекао је Билић.

И другопласирани шахиста Милош Влатковић сматра да је турнир одлично организован.

„Први пут сам на овом  такмичењу и захваљујем се организаторима на свему а посебно да се игра на овако високом нивоу, „ рекао је Влатковић.

Божо Марић истиче да је задовољан трећим мјестом  наглашавајући да је лако играти кад је организација спортске манифестације одлична.

Наградни фонд  овог шаховског надметања  обезбједила је општина Вишеград уз  помоћ предузећа „ХЕ на Дрини“ . Награђено је шест првопласираних шахиста с тим да је прва награда била 300 КМ.

Организатор турнира који се игра у помен рано преминулог вишеградског шахисте Душка Мишковића  је Шаховскси клуб „Дрина“ из Вишеграда.

Турниру је присуствовао Душанов син Огњен.

Р. ТАСИЋ.

Прочитајте и...